3 TIPS VOOR EEN MEER ECOLOGISCHE POP-UP WINKEL

Duurzaamheid is een megatrend die bedrijven dwingt om hun manier van produceren te veranderen, om de impact die ze op het milieu kunnen hebben te verminderen. Het dwingt bedrijven ook om verdere maatregelen te nemen die essentieel zijn voor hun klanten. Tegenwoordig zijn consumenten uiterst geïnformeerd en zijn ze bereid om hard te oordelen als ze geloven dat een bedrijf nog niet duurzaam is. We geven je 3 duurzame acties om rekening mee te houden bij het lanceren van een pop-up winkel.

Volgens onderzoeksbureau JWT Intelligence wil 92% van de consumenten duurzamer leven. En het meest opvallende feit is dat ze bereid zijn meer te betalen als een milieu-impact strategie de kosten rechtvaardigt. Trouwens, 54% van de consumenten dacht dat ze meer konden doen, stel je voor hoe je hen zou laten voelen als je hen zou kunnen helpen meer te doen via je bedrijf!

 

// 1. Vergeet het plastic!

Wist je dat er in de Stille Oceaan een eiland is met de naam GPGP Great Pacific Garbage Patch, net gemaakt van plastic: 80.000 ton afval drijft over de oceaan! Als je denkt dat de gemiddelde consument een plastic zak ongeveer 12 minuten gebruikt, is de enige actie om deze niet te gebruiken! Bied papieren zakken, die kunnen worden aangepast, voed je medewerkers op om klanten te vragen of ze een tas van huis meebrengen voordat je een van je pop-ups aanbiedt. Je kunt ook een katoenen tas voor het evenement aanbieden, gemaakt van gerecyclede stof. Iets dat de klant kan bewaren als een souvenir van de ervaring.

3 Acciones | Go– PopUp

Als je pop-up voedsel verkoopt, let dan goed op wanneer je dit serveert. Het plastic dat wordt gebruikt voor voedsel op evenementen heeft de kortste levensduur omdat de consument koopt wat ze willen eten, en na een paar minuten gaat alles in de prullenbak. Tegenwoordig zijn er veel alternatieven voor plastic: van mycelium tot plantaardig plastic gemaakt van algen, maïs of de schil van fruit. Er zijn veel alternatieven die je kunt gebruiken met respect voor het milieu!

 

2 // Huur meubels of apparatuur

Heeft je pop-up iets slechts één keer of regelmatig nodig? In sommige gevallen is het de moeite waard om meubels en spullen te huren in plaats van ze te kopen. Als je pop-up concept duidelijk is, denk dan aan wat je nodig hebt en aan de toekomst. Misschien heb je sommige dingen niet meer nodig en kan het huren het risico op zeer hoge investeringen verminderen.

3 Acciones | Go– PopUp

Als je besluit bepaalde items te kopen, investeer dan in de hoogste kwaliteit die je je kunt veroorloven. Dit laatste zal ervoor zorgen dat wat je koopt goed werkt, een lange levensduur heeft en winstgevend is als je het opnieuw verkoopt. Als je iets kwijt wilt en het niet kunt verkopen, kijk dan om te doneren of recyclen in plaats van het naar de stortplaats te sturen. Het zal helpen de impact op het milieu tot een minimum te beperken.

 

// 3. Probeer energiezuinig te zijn

Het verminderen van de energie die we spenderen is een eerste stap om duurzaam te zijn.

Zelfs als je je pop-up gaat lanceren, denk dan aan deze punten:

    1. Profiteer van daglicht: als je pop-up store op straatniveau profiteert van natuurlijk licht zowel in de etalage als in de winkel om de presentatie te verbeteren.

    2. LED-verlichting: voor plaatsen waar daglicht niet bestaat, is het het beste om verlichting met LED-lampen te installeren. Deze zorgen voor een enorme energiebesparing, omdat deze 80% minder energie nodig hebben dan de traditionele verlichting.

    3. Airconditioning: een andere manier om energie te besparen is om de temperatuur van de verwarming en airconditioning stabiel te houden, tussen 24º en 26º, omdat elke graad meer tussen 7% en 10% meer energie vereist..

    4. Schakel alle apparaten uit: Als je niet in geopend bent en je de apparatuur niet gebruikt, raden we je aan deze volledig uit te schakelen, omdat sluipverbruik goed is voor 10% van het verbruik.

3 Acciones | Go– PopUp

Duurzaamheid is een cruciale actie en je moet er rekening mee houden als je wil dat je bedrijf relevant blijft voor consumenten. We kunnen je ook helpen bij het lanceren van een pop-up evenement dat rekening houdt met deze 3 tips voor een meer ecologische pop-up, maar ook andere ideeën die je belangrijk vindt voor je klanten, voor inspiratie hier.

 

 

Dit artikel is vertaald uit het Engels.

Neem contact op met ons