COVID-19, CULTURELE SPANNINGEN EN INSPIRATIEVE POP-UP EVENEMENTEN

Te midden van de snelle huidige veranderingen veranderen culturele spanningen bijna alle voorspellingen die eind 2019 zijn gedaan. Elke dag laten nieuwe en inspirerende pop-up evenementen meer dan ooit zien hoeveel we flexibele oplossingen nodig hebben om deze onrust te overleven.

Misschien zullen sommige van deze culturele spanningen blijven bestaan, zelfs nadat de piek van de crisis voorbij en zullen het nieuwe normaal worden, de tijd zal het leren.

 

// Snelle veranderingen en pop-ups als oplossingen

Lockdown itt. globalisering: de lockdown heeft bij twijfel duidelijk gemaakt hoe onderling verbonden we zijn. We zijn afhankelijk van elkaars economisch functioneren en sociale mobiliteit. Daarom vinden lokale overheden strategieën om te proberen de verspreiding van het virus in te dammen, terwijl ze oplossingen en ontdekkingen delen waar iedereen van kan profiteren.

  • Inspiratie: Southview Medical Group in Birmingham (Alabama) heeft een oplossing gevonden om patiënten tijdens de pandemie veilig te houden. Hun pop-up Phlebotomy-lab is een dienst om bloed af te nemen bij de patiënten ingang, zonder dat het ziekenhuis op zo’n delicaat moment hoeft te worden bezocht. Tot nu toe melden ze dat ze 107 patiënten hebben behandeld die mogelijk aan COVID-19 lijden, met slechts een paar gevallen die positief terugkeerden.

Quarantaine itt. geestelijke gezondheid: de laatste jaren worden onze samenlevingen steeds meer getroffen door een groter aantal mensen dat, minstens één keer, in hun leven een psychisch probleem ervaart. De quarantaine die door verschillende regeringen over de hele wereld is ingesteld, heeft onmiddellijk onder de aandacht van het publiek gebracht dat zulke ernstige, maar noodzakelijke maatregelen voor sommige mensen uitdagingen zouden kunnen vormen. Naarmate de dagen van de quarantaine toenemen en het nog niet duidelijk is wanneer en hoe ons leven weer ‘normaal’ zal worden, moeten we nieuwe manieren vinden om te socializen.

  • Inspiratie: Cane Island, in Katy (Texas), transformeert zijn buitenruimte tot een drive-in bioscoop, zodat mensen kunnen genieten van een out-of-the-house ervaring terwijl ze niet in direct contact staan ​​met andere mensen. Het evenement is gratis te bezoeken en het is een flexibele oplossing tijdens sociaal distantie. 

Sociale distantie itt. de diensteneconomie: het virus heeft bedrijven in alle sectoren van onze economie getroffen. Het internet en de toegang ertoe is tegenwoordig niet langer een artikel: het vertegenwoordigt het kunnen aanbieden van een dienst en verbonden zijn met de familie, vrienden en de ‘buitenkant’. Er is een nieuwe manier om de wereld te ervaren: virtuele rondleidingen naar musea, fitness live lessen of online bijeenkomsten zoals feesten of concerten die rechtstreeks vanuit de huizen van de artiesten worden aangeboden.

  • Inspiratie: Kave Home, een meubelbedrijf met een omnichannel-aanpak, biedt virtuele rondleidingen door hun winkels. De perfecte manier om klanten betrokken te houden ondanks de opsluiting, het aanbieden van een ervaring die de aankoopbeslissing vergemakkelijkt.

Niet aanraken itt. fysieke afspraken: online gebaseerde diensten waren al een ding in het pre-virus tijdperk, maar omdat ons leven beperkt is tot de muren van onze huizen, worden teleservices essentieel, vooral in het gezondheidssysteem.

  • Inspiratie: Doxi is een product waarmee artsen en patiënten kunnen videochatten. Volgens de oprichter, Brandon Welch, is het gebruik verdrievoudigd met het drievoudige van het gebruikelijke verkeer, met de noodzaak om ook nieuwe personeelsleden in te huren. Ziekenhuizen vermijden is een must, terwijl het besmettingsrisico nog steeds groot is. Dergelijke diensten kunnen een nieuwe dimensie krijgen en bepaalde soorten fysieke afspraken tot een minimum beperken.

 

//De nabije toekomst

Het is te vroeg om te begrijpen hoe lang het duurt om een ​​nieuwe normaliteit te vinden. Het normale leven zal echter langzaam moeten worden hervat.

Waarschijnlijk zal het een geleidelijk streven zijn dat de samenleving en als gevolg daarvan de detailhandel zal dwingen flexibele en creatieve oplossingen te vinden om ons leven aan te passen aan nieuwe behoeften, zoals het vermijden van grote menigten en sanitaire voorzieningen van openbare ruimtes. Om enkele mogelijke veranderingen te noemen.

Als je wilt beginnen met speculeren over hoe je branche kan herleven in een post-virus economie, kunnen we je helpen te evalueren welk type pop-up je kan helpen om weer contact te maken met je gemeenschap. Covid-19 heeft verschillende culturele spanningen veroorzaakt, evenals inspirerende pop-up evenementen die het startpunt van onze analyse kunnen zijn. Bekijk ons ​​nieuwste product: Canvas Consulting Serviceeen project op maat om je toekomstige pop-up te plannen, met onze steun!

 

 

Dit artikel is vertaald uit het Engels.

Neem contact op met ons