DE POP-UP VAN VOETBALCLUB R.C.D. ESPANYOL

Tijdens het laatste kerstvakantie hebben we de pop-up van voetbalclub R.C.D. Espanyol op een van de meest exclusieve locaties van Barcelona gelanceerd.

We waren verheugd om samen te werken met R.C.D. Espanyol, omdat het een uitdaging is omdat ze een high-end locatie wilden, terwijl ze toch verbonden wilden blijven met hun afkomst en hun authentieke verhaal. Susana Almonacid verantwoordelijk voor partnerships bij Go-Popup en was de kartrekker van dit project:

 

“Er waren verschillende aspecten waarmee rekening moest worden gehouden; praktische uitdagingen, zoals de logistiek en het transport van de container. Andere aspecten waren: de zichtbaarheid van de locatie en de samenhang van het merk met de omgeving van de pop-up.”

 

 

//Het doel

Waarom een ​​pop-up? Het doel van Espanyol was, zoals de meeste merken, om klanten, in dit geval de fans, de mogelijkheid te bieden op een andere locatie contact te hebben. Het creëren van (on)gewone contactpunten vergroot de relatie tussen consumenten en merken. De container, die zich meestal in de gebouwen van het stadion bevindt, diende inderdaad tijdens de pop-up periode ook als een klein museum met geschiedenis en een paar bekers gewonnen door de club. Al deze kenmerken zorgen voor een diepere betrokkenheid en versterken het merk.

 

// De locatie

Op het moment dat het doel van de pop-up duidelijk was, was het onze verantwoordelijkheid om het doel en het concept af te stemmen op de locatie. We hebben historisch onderzoek verricht en beseften dat R.C.D. Espanyol is een club oorspronkelijk opgericht in de welgestelde wijk Sarría. Deze verbinding was dus automatisch; de beste pop-uplocatie was deze buurt!

Omdat het het idee was om fans de mogelijkheid te geven om merchandising of tickets te kopen tijdens het shoppen, kwam Susanna Almonacid in contact met de L’illa Diagonal, een van de meest exclusieve winkelcentra in Barcelona. Een perfecte locatie tijdens de feestdagen, omdat deze pop-up een contactpunt is in een omgeving met veel verkeer.

 

//De operatie

Een andere uitdaging was hoe de container van de gebruikelijke locatie naar L’illa kon worden verplaatst. Het verplaatsen van een zwaar object, zoals een container, is niet eenvoudig. In het bijzonder heeft de container van Espanyol een deel in glas, en kan groter worden gemaakt, dus de operatie was hiermee nog delicater. Hoe gaan we in deze situaties te werk? We werken samen met partners zoals Container Custom, een toonaangevend bedrijf als het gaat om dit soort oplossingen. Speciale overeenkomsten met dergelijke bedrijven stellen ons in staat om succesvolle projecten te leveren, zoals dit.

Ben je geïnteresseerd in het lanceren van een pop-up met behulp van een interessante oplossing zoals die gekozen door Espanyol? Je kunt contact met ons opnemen en wij kunnen je helpen, van het ontwerpen van de perfecte container voor je tot het vinden van de beste locatie voor het doel van je pop-up evenement.


Benieuwd naar het hele proces? Kijk hier!

 

 

Dit artikel is vertaald uit het Engels.

Neem contact op met ons