HOE COMMUNICEREN MET CONSUMENTEN TIJDENS COVID -19

In onzekere tijden kunnen sommige bedrijven het moeilijk vinden om hun tone of voice aan te passen aan de nieuwe situatie. Tegenwoordig zijn de vragen die bedrijven zich meestal stellen: hoe te communiceren met consumenten tijdens COVID-19 en hoe kunnen mijn producten of diensten verstandig worden gepromoot?

Ik heb eerder al enkele culturele spanningen gedeeld die de lockdown heeft versterkt, je kunt het artikel hier lezen en er meer over lezen. Sommige van diezelfde culturele spanningen zorgen voor een verschuiving in de manier waarop bedrijven met hun klanten communiceren, ongeacht welk kanaal ze gebruiken.

 

// Drie culturele spanningen en communicatie

Ik zou me willen concentreren op drie centrale culturele spanningen die van invloed zijn op de manier waarop bedrijven contact maken met hun consumenten.

 

  • Sociale afstand versus emotionele connectie: we ervaren een gemeenschappelijke emotionele achtbaan vanwege de opsluiting en de sociale afstand. Bedrijven moeten van deze gelegenheid gebruik maken om hun consumenten zich begrepen te laten voelen. Hoe? Ze moeten een comfortabele toon gebruiken en een geruststellend gevoel opwekken. Saamhorigheid is een belangrijk ingrediënt om in contact te komen met je publiek en een emotionele band te creëren. Zara besloot bijvoorbeeld om de campagne van de nieuwe collectie vanaf de huizen van de modellen te maken. Ze zitten immers op slot, net als elke andere klant. Zara’s keuze is een herkenbare visuele communicatie die speelt met een gevoel van ‘we zitten hier samen in’.
  • Zorgen versus inspiraties: we ervaren de uitdagingen om beperkt te blijven tot de muren van onze huizen. Door ons door de quarantaine te slepen, kan onze wens om onze toekomst met een positieve lens te zien, worden geminimaliseerd, en vanuit onze huidige positie kan het een uitdaging zijn om na te denken over een rooskleurige toekomst. Inspireer je klanten met mogelijke toekomstscenario’s, laat je community dromen via je merk. Films zijn inspirerend, laten ons dromen en we voelen ons beter, daarom werkte Häagen-Dazs samen met het meeslepende bedrijf Secret Cinema en samen lanceerden ze “Secret Sofa“, een wekelijkse home-entertainment-screening met het voordeel van een kortingscode om een ijsje te bestellen.
  • Onzekerheid versus transparantie: transparantie was de laatste jaren een prioriteit, aangezien werknemers en consumenten hebben ontdekt dat hun stem via sociale media kon worden gehoord. Deze pandemie is de grootste verandering die de meesten van ons ooit hebben meegemaakt. Tegelijkertijd dient het als een versneller van trend en gedrag. Consumenten willen meer weten over hun merk en zoeken naar die glazen wanden om de interne cultuur van de organisatie te zien. Bedenk wat er gebeurt als mensen die cultuur zien: ze voelen er iets van. Transparantie is zo belangrijk voor consumenten, zelfs nog meer in onzekere tijden, dat we getuige waren van de lancering van de Britse website “Did They Help?”. Het volgt bedrijven en publieke figuren in termen van hun acties tijdens de COVID-19-pandemie. Wees voorzichtig met hoe u zich gedraagt ​​en hoe u dit communiceert! U kunt in de lijst met “helden” of “nullen” terechtkomen.

 

// Je strategie

Welke strategie je bedrijf ook kiest, onthoud dat het essentieel is om deze authentiek te beheren. Je moet coherent zijn met de kernwaarden van je bedrijf. Anders werkt je strategie niet.

Een manier om elk bericht dat je naar je community lanceert beter te beheersen, is door online en live kanalen te gebruiken. Bijvoorbeeld onze online pop-ups. Je kunt meer lezen over het starten van een Online Pop-Up Store, een nieuw kanaal over hoe u met consumenten kunt communiceren tijdens COVID-19.

Waarom een ​​online pop-upwinkel een goed idee is?

Omdat directe communicatie je algemene boodschap versterkt en je direct feedback krijgt van je publiek. Je zult op een creatieve manier contact opnemen met je gemeenschap. Het is ook de meest natuurlijke setting om de drie belangrijkste punten die ik hierboven noemde te implementeren: saamhorigheid, inspiratie en transparantie.

Welke strategieën gebruik je in deze uitdagende tijden? Neem contact met ons op als je hulp nodig hebt bij het strategiseren van toekomstige pop-ups.

 

 

Dit artikel is vertaald uit het Engels.

Neem contact op met ons