Van een eerste idee tot planning en implementatie: met Go-PopUp kunt u 12 stappen ondernemen om een ​​succesvolle pop-up te realiseren.

Yap. Je staat voor de spannende taak om een ​​pop-up store te lanceren? Je flirt met het idee, maar bent nog niet helemaal zeker wat je kunt verwachten? Het wordt geweldig, echt! Met de volgende 12 stappen willen we je helpen en willen we een goed gestructureerde indruk geven van wat je moet bedenken om een ​​succesvol pop-up idee te realiseren.

 1. Idee

Het begint allemaal met je idee. Om je idee te realiseren, moet je de reden voor je onderneming weten: wat is het verhaal dat je met je pop-up store wilt verspreiden? Hoe presenteer je je product, je evenement of je diensten op een authentieke wijze? Een vaag idee zal niet genoeg zijn om de perfecte locatie te vinden. Hoe moet je weten welke winkel het beste bij je past, als je niet weet in welke richting dit gaat en het doel dat je nastreeft? Stel jezelf de vraag: wat is je unique selling point? Verlies nooit je enige “uniekheid” uit het gezichtsvermogen. Focus houdt beide benen op de grond en biedt een uitstekende oriëntatie wanneer je een pop-upwinkel wilt starten.

Je moet niet geloven dat je vanaf het begin alle stappen en feiten moet kennen. Hoewel bepaalde beslissingen van tevoren kunnen helpen, kunnen toekomstige vragen bijna vanzelf worden opgelost.

 

 1. Doelen

Als je je tijd en middelen investeert in de pop-up, moet je een duidelijk tijdsbestek stellen: wilt je nieuwe klanten aantrekken? Of liever de verkoopbaarheid van producten testen? Vooral op zoek naar uitbreiding van je verkoopvolume? Of moet je pop-up store het publieke bewustzijn vergroten? Wil je deel uitmaken van een marketingcampagne? Misschien bent je voornamelijk online op de markt bezig en bent je op zoek naar offline contact met klanten en feedback? Als je probeert al deze doelen tegelijkertijd te bereiken, dan gaat dit er niet veelbelovend uit zien. Geef liever de voorkeur aan wat echt belangrijk voor je is en overweeg wat het meeste ten goede komt aan je onderneming?

Als je de ontwikkeling van je pop-up bijhoudt, levert deze waardevolle gegevens op om je prestaties te meten. Verkoopcijfers kun je relatief eenvoudig te verzamelen, maar je moet wel een methode bedenken om het aantal bezoekers te tellen. Bent je geïnteresseerd in het meten van bezoekfrequentie in je winkel, kom dan met ons praten! Biedt verschillende online en offline contactpunten aan. Hoe succesvol zijn je marketing- en PR-strategieën gebleken? Welke berichtgeving in de pers heb je gekregen? Zijn er blogposts geschreven? Kun je een verhoogde interactie in je sociale medianetwerken ontdekken, misschien hoge views of volgers? Hashtags vormen een goede gelegenheid om je bereik te reproduceren. Als je op de hoogte wilt blijven, kun je je strategie al tijdens de pop-up periode aanpassen.

 

 1. Tijdschema

Ben je van het ongeduldige soort? Pas dan op voor deze praktische test: neem je tijd voor een grondige planning! Afhankelijk van de omvang van je onderneming, kan een aantal weken of zelfs maanden een adequaat tijdsbestek zijn. Naast de flexibiliteit om er even een nachtje over te slapen en je implementatie-ideeën opnieuw te bekijken, is tijd een goede hulp, terwijl je op zoek bent naar een handige locatie. Wanneer wilt je dat je pop-up wordt gestart? Heb je een bepaalde datum in gedachten, bijvoorbeeld vanwege de release van een nieje product of met betrekking tot een beursevenement dat thematisch hiermee verbonden is, of misschien vanwege de aankomende modeweek of simpelweg omdat het kerstseizoen om de hoek ligt? Zorg ervoor dat je een specifieke datum instelt om je winkel, galerij, restaurant of evenement te lanceren. Om bij het afronden van de deadline bij voorkeur zonder problemen te zitten, moet je vooruit plannen – wanneer je samenwerkt met externe serviceproviders of de vereiste licenties en vergunningen aanvraagt, zijn sommige processen buiten je controle en kunnen ze dus langer duren dan verwacht. Voor de zekerheid moet je altijd een plan B in je zak hebben, zodat je het een back-up hebt om je kansen op stressvolle situaties te minimaliseren.

 

 1. Budget

Cash is King. Of je nu je eigen middelen gebruikt, wat crowdfunding in beweging zet of investeerders mobiliseert – ongeacht hoe je je pop-upwinkel hebt gefinancierd: je moet een financieel plan opstellen om inkomsten en uitgaven onder controle te houden. Door een commerciële ruimte als pop-up te huren, worden meer overheadkosten gemaakt dan alleen de netto huur. Daarnaast is. bedrijfs- en incidentele kosten, uitgaven voor onderhoud en borg, verzekering en misschien schoonmaak. Als contracten worden afgesloten met externe serviceproviders of werknemers, wilt je mogelijk een beroep doen op een juridisch adviseur, alleen maar voor de zekerheid. Over serviceproviders gesproken: externe diensten, bijvoorbeeld kosten voor POS apparatuur, of gekwalificeerd personeel heeft ook zijn prijs. Een klein marktonderzoek geeft je een idee van de prijzen. Doe wat onderzoek en vergelijk aanbiedingen (om in gedachten te houden, in geval plan B van kracht moet worden). Vergroot wat intelligentie en wordt bewust, zodat je weet wat je geld waard is – of wat het nog niet waard is. Aangezien de pop-up vooralsnog is gepland als een kortetermijn gebeurtenis, moet je kijken naar huren in plaats van kopen als het gaat om je winkel, restaurant, galerij of evenement. Vergeet vooral kosten voor PR en marketing niet. En niet het minst, je openingsevenement heeft zijn eigen budget nodig. Hooguit is het raadzaam om wat geld apart te houden voor potentiële onvoorziene incidenten. Voor het geval dat geen grote verrassing je onderneming zal ruïneren.

Samengevat klinkt het allemaal behoorlijk gecompliceerd, tijdrovend en ingewikkeld. Maar als je al je uitgaven bijhoudt en ze opslaat in je nieuwste prognose, zul je je ogen laten glimmen, je financiële middelen niet uitputten en dus uit de gevaren blijven. Misschien vind je zelfs samenwerkings-, media-, advertentie partners om je uitgaven te verlichten? En tot slot: houd er rekening mee dat de initiële kosten voor een permanente winkel reiken tot een vijf- of zes cijferige bedrag. In vergelijking daarmee is een pop-upwinkel, die aanzienlijk meer genereert, de verkoopactie van de eeuw.

 

 1. Partner

Vereist je concept een zakenpartner? Vanwege omstandigheden kan het de moeite waard zijn om delen van je creatieve keuzevrijheid door samenwerking te vervangen. Waarschijnlijk zul je zelfs een zakenpartner vinden om een ​​commercieel gebied te delen met, bijvoorbeeld, omdat hij een aanvulling is op je assortiment. Of misschien staat een advertentie partner klaar om de noodzakelijk benodigde apparatuur aan te bieden voor een lagere prijs, als je hem helpt flyers te verspreiden of iets dergelijks. Een partner, die zijn eigen visie deelt of er op een andere manier aan werkt, kan echter zelfs als een versterker fungeren. De samenwerking verbreedt het netwerk en bereikt meer mensen in minder tijd. Ongeacht het karakter van je samenwerking: leg het op papier vast. Bepaal de specifieke manier waarop je samenwerkt en van elkaar profiteert. Ga je de rol van dirigent spelen en blijf je in de frontlinie als hoofdpersonage, zodat de anderen zullen fungeren als je ondersteunende cast? Wie is verantwoordelijk voor welk takenpakket? Hoeveel vierkante meters van het totale oppervlak worden aan elk van jullie toegeschreven? Wie gaat betalen voor welk percentage van de exploitatiekosten of de voorzieningen ‘huur? Zorg ervoor dat je een contract opstelt of op schrift zet. Veiligheid voor alles.

 

 1. Concept

Houd rekening met het concept van je pop-up store, houd onze eerste woorden in het achterhoofd en concentreer je op je unieke verkoopargument. Natuurlijk vind je een manier om de unieke functie van je product over te brengen naar een vet winkelconcept. Bedenk een reeks goederen en diensten, een menu, een onderwerp – alles dat voldoet aan de behoeften en interesses van je publiek en dat niet veroudert tijdens de duur van de pop-up. Wie zegt, het zal weer zo’n conventionele winkel moeten zijn, die zijn zielloze producten in een nette opstelling presenteert. In plaats daarvan zou je een verhaal kunnen vertellen om een ​​unieke klantervaring mogelijk te maken en dat niet alleen het product maar het hele merk met zich meebrengt. Je kent je klanten al? Dan bied je misschien zelfs een op maat gemaakt concept voor je doelgroep. Ontwikkel een consequente stijl die bij je schema past – en houd je eraan! Hoe onderscheidt het zich van de massa? Denk “out of de beroemde doos”! Wat dacht je van een pop-up bioscoop? Een pop-up uitgang? Een pop-up kapper? Of zelfs alles in één? Alleen als je een blijvende indruk kunt maken, zullen je bezoekers je en je idee onthouden en uiteindelijk klanten worden. Je kunt zelfs de woorden van je moeder overwegen: meer doen met minder. Al die massaal gevulde binnenstad winkels met hun brede assortimenten, blijven op de lange duur absoluut niet hangen bij de mensen. Die zullen er altijd zijn. Jij bent speciaal. Dus inspireer vertrouwen door te laten zien dat je weet wat je doet.

 

 1. Locatie

Een geweldige plek is in de alfa en in de omega. Alles komt op en neer op de juiste locatie. Je dacht al aan je doelstellingen, je tijdschema en aan het financiële plan. Je kent de do’s en don’ts en bent daarom op het punt aangekomen, waar de concrete zoektocht naar de perfecte plek van jouw pop-up store op zijn plaats is. Wat is je concrete plan? Een modewinkel? Een bar of restaurant? Een galerij? Een ruimte voor workshops? Een showroom? Bestaat er zoiets als een perfecte plek voor de perfecte doelgroep? Wil je veel inloop klanten aantrekken in de nabijheid in de binnenstad of ben je eerder in voor iets meer trendy met underground-flair? En nogmaals: marktanalyse kan een aantal antwoorden dienen: waar biedt je idee of merk de meeste hits en interesses?

Aan wat voor onroerend goed dacht u? Bent u op zoek naar een hele winkelruimte of liever een shop-in-shop-oplossing? Past een winkel in de hoofdwinkelstraat het beste bij je, of liever een kubus in de buurt van het hoofdstation of misschien een winkelgebied in de buurt van een metrostation? Geef prioriteit aan je doelen en noem een ​​paar must-haves met betrekking tot je pop-up droom landgoed. Welke vervoersverbinding en infrastructuur wens je? Is een buitengebied van cruciaal belang? Hoe zit het met het daglicht? Hoe concreter je op je wensen kunt aangeven, des te doelmatiger kun je beginnen en verder gaan met je zoektocht. Probeer toch een deel van je flexibiliteit te behouden, want veel geweldige ideeën werden geboren in een spontane situatie. Go-PopUp ondersteunt je tijdens je jacht. Kijk rond in ons voortdurend groeiende portfolio en vind een ruimte die om je naam schreejet!

 

 1. Winkelontwerp

 

Zodra je de ideale locatie hebt gevonden, begint het meest opwindende deel van het plannen van een pop-up store: het winkelontwerp. Je concept geeft al de toon, maar er zijn nog veel, veel beslissingen te nemen voordat alle details en de droom werkelijkheid kan worden. Je zou een ontwerpbureau moeten inhuren om te helpen als je professioneel wilt overkomen. Als je het DIY-type persoon bent, let dan op een paar basisdingen. Bij het nadenken over bijvoorbeeld het interieurontwerp moet je niet alleen rekening houden met meubels, kleuren- en lichtontwerp, maar ook met decoraties, maar ook met vragen over merchandising. Je concept heb je misschien al bepaald op een beperkt aantal producten, maar hoe zit het met de verpakking of de verkoop- en betaalmethode? Alles wat bij de winkelervaring hoort en moet overeenkomen met je kernverhaal. Wil je stoelen in je winkel? Gebruik je glazen voorkant als een aantrekkelijke teaser en definieer je winkel als locatie van het evenement. Schilder een beeld in je hoofd van de dingen die je wilt dat je klanten doen. Wil je dat ze vrij rondlopen, of geef je liever een concrete oriëntatie en begeleid je ze? Moeten ze zo lang mogelijk blijven? Elke interactie, misschien? Wat zouden ze nodig hebben om met elkaar in contact te komen? Zoek de juiste balans en zorg voor spontaniteit en toeval. Nut en bruikbaarheid zijn niet noodzakelijkerwijs de juiste termen, wanneer je het heeft over verbluffend ontwerp. In het beste geval sluit het andere niet uit, dus je zult dankbaar zijn voor alles wat terug te herleiden is naar verkopen.

 

 1. Wettelijke bepalingen

Je kunt zoveel willen, er is geen manier om de wet te omzeilen. – Waar je straks graag gebruik van zult maken, omdat het je rechten als werkgever en huurder beschermd. Voel je je goed op de hoogte van alle wettelijke voorwaarden met betrekking tot je pop-up? Geen vragen moeten onbeantwoord blijven. Welke documenten zijn nodig voor een tijdelijke huurovereenkomst? Welke soorten belastingen zijn te verwachten? Zorg voor de nodige licenties, registreer je bedrijf, zorg voor alle vergunningen. In het geval van mondelinge afspraken met je zakelijke partners of verhuurders, moet je  er ook altijd op aandringen om het ook op papier te zetten. Ten minste met betrekking tot de verzekering van je pop-up store, kunt je zich gelukkig prijzen: je ruimte boeken via onze online marktplaats, garandeert automatisch je professionele aansprakelijkheidsverzekering zonder extra kosten. In het geval van een andere behoeften: Go-PopUp is in staat om u te helpen. Ons klantenservice team helpt u in elk geval met woorden en daden.

 

 1. Winkelbeheer

Je tijdschema en financieel kader zijn ingesteld, alle juridische zorgen zijn behandeld, de ideale locatie is gespot – nu is je idee gereed om vorm te krijgen. Een lijst met alle dingen die nodig zijn voor de implementatie van je concept, helpt je bij het bijhouden van alle noodzakelijke details, zodat je winkel soepel functioneert. Nu raakt alles gebonden aan een goede organisatie en winkelbeheer: wat heb je precies nodig en waar haal je het vandaan? Zijn je bronnen genoeg? Wie is waarvoor verantwoordelijk? Welk kassasysteem wil je  gebruiken? Om de betalingsprocedure af te handelen zijn er diverse mogelijkheden. De meeste POS-systemen zijn gebaseerd op de cloud en werken dankzij een combinatie van hardware (apparaten om creditcards en barcodes te lezen en scannen) en software. Afhankelijk van je behoeften, kunt je bepaalde dingen vergelijken bij het kiezen van een geschikte provider en daarom een ​​balans vinden tussen hardwarekosten (kassa, kassa bonnen printer, scanner enz.), Garantie, helpdesk kosten, geïntegreerde tools voor voorraadbeheer of personeelsbeheer (registratie van werkuren, tracking sales), combineerbaarheid met je boekhoudsysteem of je e-commerce webpagina, ondersteuning, beheer etc.

Als u mensen in dienst moet nemen om je pop-up actief te houden, kunt u ook verwijzen naar professionele bureaus of personeel portals of zelfs een open oproep publiceren via je sociale mediakanalen. De vriend van een vriend of volgeling van de pagina van je bedrijf kan zich waarschijnlijk nauw verwant voelen met je idee en dan volledig nieuwe werknemers worden. Je moet in ieder geval een training plannen om ervoor te zorgen dat alle personeelsleden dezelfde kennis kunnen gebruiken en je product, je diensten of ideeën op de best mogelijke manier presenteren.

Als je al de trotse eigenaar van een online winkel bent en / of al verkoopt ben je waarschijnlijk al bekend met een systeem om je inventaris te beheren en op te slaan. Zodra de offline verkoop en distributie meedoen, moet je je voorraadbeheer centraliseren, zodat je de beschikbaarheidsstatus kunt synchroniseren, bestellingen kunt beheren en daarom toekomstige verzoeken kunt inschatten.

 

 1. PR

Ontwerp je winkel als een evenement! Winkelen of bezoeken aan restaurants, galerijen of concertzalen zijn sociale evenementen die zorgen voor onmiddellijke interactie en zintuiglijke ervaringen. Je kunt nooit de indruk die je op individuele mensen maakt voorspellen, maar je kunt het vormgeven, net zoals je winkel dat kan: waar kijk je naar uit met je pop-upwinkel? Hoe wil je dat je bezoekers zich voelen wanneer ze je winkel binnenkomen of je winkel verlaten? Waar wil je dat ze over praten? Welke verlangens zou je graag willen ontlokken? Alleen als je de boodschap kent, kun je alle betrokken personen een rol toewijzen en gerichte PR uitvoeren. Een overtuigend openingsevenement dat je verhaal vertelt, is de ideale gelegenheid om veel aandacht te krijgen en een blijvende indruk te maken. En last but not least kun je dit gebruiken om sterke content te genereren – zoals je ziet: duurzaamheid moet altijd je prioriteit zijn! Op de lange termijn is het aan te bevelen relaties aan te gaan met journalisten, redacteuren, bloggers en andere belangstellenden, die sleutelposities claimen. Als je ze kunt vangen met je idee, en dus je onderneming wilt ondersteunen met behulp van hun platforms zoals media, communities en fanbase, zullen ze hun gewicht in goud waard blijken te zijn. Kies je partner strategisch en zorgvuldig en behandel ze dienovereenkomstig; willekeurige en ongevraagde uitnodigingen komen over als willekeurig en vulgair. Naast alle gegenereerde opwinding over pop-ups, moet je altijd je pop-down strategie bespreken. Als je winkel schijnbaar ’s nachts is verdwenen en je klanten de reden daarvoor niet weten, gaat mond-tot-mondreclame snel over en kunnen mensen negatieve dingen gaan roepen dat slecht kan zijn voor je merk.

 

 1. Marketing

Stel je voor dat je een geweldige winkel hebt, maar niemand merkt het op. Een pop-upwinkel zonder klanten slaat nergens op. Succesvol reclame maken voor je idee in een vroeg stadium van je planningsprocedure is cruciaal om de aandacht van potentiële klanten te trekken. Welke off- en online marketingkanalen gebruikt je bedrijf al? Welke kanalen zou je willen toevoegen? Afgezien van je eigen aanwezigheid op het web, zijn sociale kanalen ook essentieel. Het is niet voor niets dat PR- en marketing deskundigen niet moe worden om te benadrukken: eerst sociale media! Hier kunt u gemakkelijk een verreikende en effectieve eerste slag maken. Sociale netwerken zoals Facebook, Twitter, Instagram of Snapchat zijn belangrijke hulpmiddelen om een ​​langdurige dialoog met je volgers en fans aan te gaan. Neem het letterlijk en daag ze uit om samen te werken in plaats van eenvoudig te monopoliseren. Beantwoord je fans en maak hen dankbaar wanneer ze meedoen. Uiteindelijk is de verkeers feedback goed te meten via online kanalen. Een pakkende hashtag helpt je om je invloedssfeer gemakkelijk in te schatten. En toch, moet goede oude e-mailmarketing niet worden geveegd onder de tafel. Net zoals het produceren van flyers en posters – die allemaal deel kunnen uitmaken van een reclameconcept. Wijze woorden zijn ook hier van toepassing: blijf goed voor doelloze reclame in alle richtingen. In plaats van alles met iedereen te delen, zou je een strategie kunnen ontwikkelen om de huisstijl van je bedrijf te verspreiden, wat goed past in het algemene concept van je pop-up onderneming.

 

Zo. Wauw. Dat klinkt als een geweldige titel. Vooral gezien de korte bestaansperiode. Toch blijft het openen van een pop-up store de beste manier om waardevolle ervaringen op te doen voor je onderneming – waarvan je bedrijf op zoveel manieren kan profiteren. Maak je geen zorgen, we zullen je niet alleen laten op weg naar je eigen winkel. Go-PopUp helpt je graag bij de implementatie van je pop-up en beantwoordt al je aankomende vragen. Bij elke stap staan ​​we voor u klaar – of het nu een compleet servicepakket betreft of een bemiddeling bij specifieke services. Go-PopUp beheert alle problemen en helpt je met woorden en daden. Probeer het en bel ons!

 

 

 

Neem contact op met ons